Освободиха от ареста 38-годишната Камелия, съпругът й остава единствен заподозрян за убийството в Кюстендил

Убийството на 45-годишния Васил, което потресе Кюстендил, продължава да е тема номер едно в града. За смъртта му първоначално бяха задържани 75-годишният Симеон Стоянов и неговата жена – 38-годишната Камелия. Впоследствие жената бе освободена от ареста. Привлечен като обвиняем за убийството на Васил Стойчов остава само Симеон. 75-годишният е задържан за 72 часа, предстои гледането на постоянна мярка за неотклонението му „задържане под стража”.

Както вече съобщихме, той беше задържан на 7 септември от кюстендилски криминалисти като заподозрян за убийството на 45-годишния мъж.

Смъртта е настъпила след сбиване между двамата в апартамент на 4-ти етаж в блок 185 на кв. “Герена”, където живеят Симеон и Камелия. По първоначални данни жертвата е била задушена. Тялото на 45-годишния Васил Стойчов бе намерено в кв. „Герена“.

Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница.

Работата по изясняване на случая продължават криминалисти и разследващи полицаи под прякото наблюдение на прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил. Образувано е досъдебно производство в РУ-Кюстендил по случая.