Стартира обществена поръчка за изпълнение на пътна връзка “Марина бара” в Перник

Стартира обществената поръчка за изграждане на пътна връзка “Марина бара” в Перник, съобщи общинският пресцентър. Съоръжението се намира на републикански път I-6 София – Радомир. “Това е един от най-важните за Перник проекти. Отбивката е чакана от всекидневно пътуващите перничани вече 20 години. С новата придобивка те ще скъсят времето за пътуване до София. Проектът за пътния възел е на стойност 894 000 лева с ДДС”, казаха от общината. Финансирането е поето изцяло от държавния бюджет.
“Според данните от трафик камерите ежедневно между София и Перник пътуват 27 000 превозни средства, което ни задължи да направим всичко възможно за намаляване напрежението на входовете на града”, допълниха от общината.
В график вървят строителните дейности на новото кръгово кръстовище в квартал “Изток”. Обектът е на стойност над 1.8 млн. лева с ДДС и освен пътната част включва изграждането на водопровод по ул. “Юрий Гагарин” с дължина 271 м, битов и дъждовен канал, както и монтирането на ново улично LED осветление с изграждане на нова тръбна мрежа и нови шахти.
С изграждането на новото кръстовище ще бъде разтоварен автомобилният трафик и подобрена безопасността на движението и на моторните превозни средства, и на пешеходците.