Масово меле между пияни роми в квартал “Изток” в Кюстендил завърши с 5-има задържани

В понеделник около 23,30 ч е възникнал инцидент в кв. „Изток“ в Кюстендил. Последвало сбиване, чупене на стъкла на къща и възпроизвеждане на изстрели с газов пистолет. Пристигналите на мястото на инцидента – ул. „Банска“ в квартала, служители на РУ-Кюстендил са задържали 5-има участници в хулиганската проява. Последвал е оглед на местопроизшествието, иззети са метална тръба, газов пистолет, с който е стреляно, открити са 5 гилзи. Няколко екипа униформени са успели бързо да усмирят разгневените участници в боя, като не се е стигнало до намесата на жандармерията.

Задържаните, които са на възраст от 16 до 59 години, ще останат 24 часа в полицейския арест, причината за сбиването по първоначални данни е стара вражда между тях.

Скандалът, който вдигна на крак полицията в областния град, се разгорещява между две компании на улица „Банска“, като причината е солидно погълнато количество алкохол.

“Боя започват по-младите от двете семейства, но това е достатъчно в ромската махала да се заформи масов бой и всеки всекиго да бие с каквото му падне под ръка. Възпроизведени са и изстрели, за радост никой не е пострадал”, казаха работещи по случая.

От полицията в областния град бяха категорични, че боят не е между известните фамилии в квартала Ропотамци и Гольовци, а между роми от по-бедната част, където се намира и въпросната улица.

По случая е започнало досъдебно производство в РУ-Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.