Audi RS7 Sportback дебютира с 591 к.с.

Малко след появата на всеобщият любимец RS6 Avant, Audi отново ни поднася приятна изненада с дебюта на новата генерация RS7 Sportback. По-красива и по-агресивна от всякога.

С неговите 591 к.с. и 800 Нм въртящ момент, това е най-мощният, стандартен RS7 Sportback до момента (до пристигането на Performance пакета, разбира се). Под капака се крие електрифициран 4,0-литров V8 туин-турбо двигател, който разполага със същата 48-волтова ел.система, която видяхме и при RS6 Avant. Ускорението от 0-100 км/ч се случва за 3,6 секунди, а максималната скорост е ограничена до 250 км/ч. Както при RS6, с помощта на Dynamic и Dynamic Plus пакетите, тя се увеличава до 280 км/ч и 305 км/ч.

Адаптивното въздушно окачване идва стандартно, като колата седи с 20 мм по-ниско от A7. С увеличаването на скоростта, автомобила се снижава с 10 мм по-ниско за по-добра аеродинамика, а за преодоляването на легнали полицай и неравности се грижи специален „lift” режим, който я вдига с 20 мм. Опционалното RS Sport окачване и Dynamic Ride Control, правят колата още по-маневрена.

Вътре, RS7 получава MMI интерфейс с двоен сензорен екран и виртуален кокпит, а RS логата и висококачествената напа кожа, красят кабината. Изцяло перфорираният волан с плоско дъно и спортните седалки от черна кожа са черешката на тортата.

RS7 Sportback ще се предлага в 13 различни екстериорни цвята, включително две специфични RS окраски: Nardo сиво и Sebring черно. Очакваме продажбите да започнат в началото на 2020 година, като все още няма обявени цени.

Източник: topgear.bg