Какво се случва с Шумахер?

Световният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е дошъл в съзнание след важна интервенция в парижката болница „Жорж Помпиду“, твърди френското издание Le Parisien.
“Да, той е под мое наблюдение и мога да ви уверя, че е в съзнание”, заяви една от сестрите, които се грижат за легендата, цитирана от изданието. До момента няма официална информация от болницата или близките на Шумахер за състоянието му. Преди два дни той беше приет в лечебното заведение за „специализирано тайно лечение“.
На Шумахер беше извършена трансплантация на стволови клетки от светилото в кардиохирургията Филип Менаш. Това е сравнително нова интервенция в тази област на медицината, а френският специалист е най-добрият. Добрите новини за състоянието на Шумахер идва по-малко от 24 часа, след като той бе посетен в болницата от близкия си приятел Жан Тод. Французинът бе начело на „Ферари“ по време на най-успешния период в кариерата на Шумахер, като двамата са много близки. Тод е направил 45-минутна визитация на Шумахер вчера следобед, като след това не даде никаква информация за състоянието на германеца.

50-годишният Михаел Шумахер получи тежка контузия на главата, докато караше ски във френския курорт Мерибел през декември 2013 г. Шампионът от Формула 1 претърпя мозъчна операция в клиника в Гренобъл, Франция, и след това беше поставен в медицинска индуцирана кома. През юни пенсионираният немски състезател се събуди от комата и беше преместен от клиниката в рехабилитационно заведение в Лозана, Швейцария. През септември пък Шумахер беше преместен за по-нататъшното лечение у дома, тъй като състоянието му се подобри.