Дупничанинът Добри Радев впечатли треньора на най-добрите кикбоксьори в света Майк Пасение

Доброслав Радев с най-добрия треньор в света Майк Пасение по време на лагера в Амстердам
  • Най-изтъкнатият наставник в този спорт се влюби в уменията на Спортист номер 1 на Дупница за 2018 година

Дупничанинът Добри Радев впечатли специалистите от един от най-големите европейски клубове по кикбокс – Mike’s Gym. Спортист номер 1 на Дупница за 2018 година замина на 6 септември на подготовка в холандската столица Амстердам, където е седалището и базата на изтъкнатия отбор. Там Добри ще остане две седмици, в които ще се подготвя с едни от най-успелите състезатели в този спорт.
„Амстердам е европейската столица на кикбокса и от този клуб излизат и тренират най-големите звезди като Бадр Хари и Алистър Оувърийм. Българинът Стоян Копривленски също започна оттам и след това проби във веригата Glory. Още след първите тренировки Майк Пасение буквално се влюби в Добри и започна да го разпитва от колко време тренира, какви успехи и титли има. Също така живо се интересуваше какви планове имаме за в бъдеще и в какво се целим. Така стигнахме до преговори, които са още в начален стадий. След края на тренировките ще седнем и ще говорим за бъдещето на Добри. Ако разговорите са успешни, той ще започне да се състезава за холандския клуб и да има професионални мачове във веригата Glory, за която споменах по-горе. Това е световноизвестен форум, където играят всички звезди на кикбокса в целия свят. Това ще бъде уникално постижение за нашето момче”, каза пред „Вяра” президентът на СК „Патриот” и личен треньор на Доброслав Радев – Кирил Чакъров.
Той допълни, че в момента дупничанинът е подложен на много сериозни тренировки лично от изтъкнатия наставник Майк Пасение, който е известен в спортните среди като треньора на най-добрите кикбоксьори в света. Боецът е подложен на двуразови тренировки – сутрин и вечер, на които показва огромния си талант.
„Добри се чувства много добре там. Чуваме се след всяка тренировка и държим връзка. Ще се готвим и за следващия му мач, който е на 5 октомври в Бургас и ще бъде реванш с Теодор Христов. След това му предстои и дебют на Световното първенство за мъже в Босна и Херцеговина от 19 до 27 октомври”, допълни Чакъров.
Днес той заминава със 7 свои състезатели на Републиканското първенство в Шумен. На това състезание всички двубои ще са само на ринг и ще бъдат в най-тежкия стил, а именно К1. Очакванията на всички в СК „Патриот” са за поредно добро представяне и прибиране от Шумен с много медали.