„Марек” изпусна да победи „Сливнишки герой” у дома

  • Дупничани изиграха силен мач, но стигнаха само до 2:2 пред около 300 фенове на стадион „Бончук”

„Марек” игра силно, но отново не успя да победи. Дупничани завършиха 2:2 срещу „Сливнишки герой” в мач от шестия кръг на Югозападната трета лига. Двубоят бе с висока посещаемост като за трета дивизия и на стадион „Бончук” имаше около 300 фенове на дупнишкия клуб, които подкрепяха любимците си.
Началото бе кошмарно за марекчани, които изоставаха в резултата още в 6-ата минута на мача. Тогава централният нападател на гостите Йордан Попов беше изпуснат от защитата на дупничани и технично прехвърли стража Костадин Гоцев за 0:1.
Радостта на „Сливнишки герой” обаче бе твърде кратка, като домакините успяха да изравнят в следващата минута. След центриране от фланга капитанът на „Марек” Росен Йорданов и този на гостите Виктор Георгиев  се сблъскаха, а топката влезе във вратата на „Героя”. Голът бе напълно редовен и правилно бе зачетен, но така и не се разбра кой последен е играл с коженото кълбо.
След изравняването домакините заиграха още по-добре и атаките към вратата на Мартин Минев следваха една след друга. И точно когато всички на стадиона очакваха „Марек” да поведе, дупничани инкасираха гол. Тяхната защита се пропука за втори път и Мариан Хаджиев даде аванс на гостите в 35-ата минута.
През втората част дупнишкият клуб натика съперника си в неговата половина и всичките 45 минути се играха пред вратата на „Сливнишки герой”. Десет минути след подновяването на играта Даниел Георгиев от марекчани отправи силен шут, който обаче срещна напречната греда. Минутата бе 67-а, когато Евгени Гроздин също стреля отдалеч и топката отново се удари в горната греда. Този път коженото кълбо попадна у Росен Йорданов, който реализира изравнителното попадение. Около минута преди резултатът да стане 2:2, фен в сектор „В” написа със спрей на оградата „Оставка”.
В оставащото време до края на срещата „Марек” продължи с масираните атаки, но така и не успя да материализира превъзходството си. След равенството дупничани събраха актив от 5 точки и вече се намират на 14-о място в класирането. Те имат тежко гостуване на лидера „Миньор” в Перник в следващия кръг.

„Марек”: Гоцев, Гроздин, Арсов, Влахов, Каймакански, Иванов, Георгиев, Любомиров (62 – Чечев), Владимиров (55 – Ганчев), Кръстовчев (76 – Христов), Йорданов
Старши треньор: Цветан Видински