БСП единодушно подкрепи Мая Манолова за кмет на София

Националният съвет на БСП единодушно подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, предаде репортер на БГНЕС.

На влизане в залата на БСП Красимир Янков заяви, че на днешното заседание Националният съвет трябва да утвърди номинираните от конференциите кандидати за кметове по места.

„Националният съвет няма правомощия да променя решения на социалистите по места. Има такъв прецедент с община Сандански и очаквам днес да вземем решение по този въпрос“, добави той.

Депутатът коментира, че за разлика от опонента им ГЕРБ и Бойко Борисов, които функционират на принципа „има човек-има проблем, няма човек-няма проблем“, БСП функционира поради и заради решенията на колектив.

От своя страна Янаки Стоилов заяви, че БСП трябва да се стреми да увеличи представителността си в Столичния общинския съвет, което според него дори е по-важно от това дали Мая Манолова ще стане кмет на София.

Според него няма основания предложението на градската конференция да подкрепят Мая Манолова за кмет на София да не бъде подкрепена и утвърдена от пленума.

„Предимствата на Мая Манолова пред една партийна кандидатура в София дава допълнителни шансове. Това обаче не изключва взаимодействието с всички останали партии, които я подкрепят“, поясни Стоилов.

„Софийската органиация я подкрепи. Вярвам, че Националният съвет ще я подкрепи, защото София е важна. Важна е, защото най-малко половин България живее в София“, добави депутатът Филип Попов.

Заседанието на Националния съвет продължава и в момента. /БГНЕС