Още информация за Ferrari Purosangue

Техническият директор на Ferrari Михаел Лайтерс осигури свежа порция информация за първия кросоувър в историята на италианската марка. Четириместният Purosangue трябва да излезе на пазара през 2022 година и въпреки, че ще влезе в класа на спортните SUV модели, концепцията му ще е доста по-различна от тази на Lamborghini Urus или Bentley Bentayga.
Засега моделът носи вътрешното означение 175 и ще е един от 15-те нови модела, които компанията от Маранело ще представи до 2023 година.

Purosangue ще е изграден върху нова архитектура с разположен отпред двигател, а тази платформа ще се използва за цяла моделна фамилия в GT класа. Новото шаси ще позволява използването на V6, V8 и V12 двигатели, които ще може да са част от хибридна система, като се очаква, че хибридният вариант на Purosangue ще използва системата от SF90 Stradale.

„Основното предизвикателство пред нашите инженери ще е да създадат модел, който предлага повече комфорт и пространство в сравнение със спортната ДНК, която присъства в другите модели на Ferrari – обясни Лайтерс. – Мисля, че успяхме да намерим концепция, която от една страна да позволи създаването на автомобил, който да прилича на кросоувър и в същото време радикално да се отличава от другите модели в сегмента.”

Напълно нов ще е и интериорът на Purosangue, като тук се включват и нови волан, инфотейнмънт система и арматурно табло. По-различна ще е и организацията на управлението на някои важни системи, като климатика например. Инженерите обещават и регулируемо окачване, което ще е „иновационно”, но засега няма друга информация по темата.

 

 

Източник: topgear.bg