• Подсъдимият Милчо трябва да плати на детето на пострадалия сумата от 30 000 лева

Окръжният съд в Кюстендил постанови осем години затвор по дело за убийство в Дупница, съобщиха от пресцентъра на съда. Случаят е от месец септември 2018 година, когато в “Гиздова махала” в Дупница 30-годишният подсъдим Милчо А. умишлено, чрез нанасяне на прободна рана с нож в гърба, е умъртвил 30-годишен свой роднина.
Делото се е гледало по реда на съкратеното съдебно производство, като обвиняемият е признал вината си. Съдебният състав е приел, че в случая има многобройни смекчаващи вината обстоятелства. Милчо А. е изразил пред съда съжаление за извършеното престъпление. Адвокатите му са посочили, че е баща на три малолетни деца, а към момента на престъплението е неосъждан и има добри характеристични данни.
Жертвата на убийството е влязъл в двора на обвиняемия и е стрелял с газов пистолет, в присъствието на децата. При последвалото спречкване подсъдимият е нанесъл на жертвата смъртоносна рана с нож, с който преди това е белел орехи. Той е съдействал на разследването и е показал средството за извършване на престъплението.
Подсъдимият трябва да плати на детето на пострадалия сумата от 30 000 лева, представляваща обезщетение за претърпените неимуществени вреди. Присъдата може да се обжалва или протестира пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Тези 8г са малко дори и парите не може да успокои една маика и детето и те ще върнат ли сълзите и страданята на двете семеиства трябвало до живот а не само 8г слет тези години той ще си върне усмифката на неговото семеиство а тези 2 семеиства ще скърбят до живот бог да те накаже защото полицята не може

    • Не подкрепям това че го е убил, но какво би направила да ти дойдат у дома пред децата и да стрелят….??? Ако беше убил дете???? Чудя се какъв ли би бил коментара ви???

Comments are closed.