Aston Martin DBX ще разполага с почти 550 к.с.

Първият SUV на Aston Martin, носещо името DBX, очаква своя дебют през декември месец тази година. Няколко месеца преди това, вече имаме официални данни за двигателя, който ще задвижва новото творение на англичаните.

Той ще бъде 4,0-литров туин-турбо V8, способен да произведе 542 к.с. и 700 Нм въртящ момент. Това е най-мощният V8 в сегашната гама на британската марка, въпреки че DBX ще бъде и най-големият Aston досега. Циркулират слухове, че се замисля и V12 вариант, но засега единственият потвърден агрегат е турбо V8.

Автомобилният производител твърди, че прототипите на DBX са постигнали времена от под осем минути на Нюрбургринг при предварителните тестове. Освен това, Aston Martin казват, че DBX може да атакува завоите със същата скорост като Vantage и да спира по-ефективно от DBS Superleggera.

„Концентрирахме работата си, за да гарантираме, че калибрирането и настройката на този 4,0-литров туин-турбо V8 осигурява както ежедневната използваемост, така и изискаността, очаквана от собствениците на SUV“, казва главният инженер на Aston Martin Мат Бекер.

 

Източник: topgear.bg