Одобриха проекта и границите за рекултивация на сметището в Дупница

Олга Китанова

Комисия с представители на 5 институции е одобрила границите за рекултивация на сметището в местността Злево край Дупница.

„Проектът за рекултивация на бившето сметище над жк “Бистрица” в Дупница бе разгледан на среща на междуведомствена комисия на 25 септември. Заседанието, в което участваха представители на община Дупница, РДНСК-Кюстендил, РИОСВ-Перник, ОДЗ-Кюстендил, Института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията „Никола Пушкаров“, се запозна подробно с проекта, изготвен от община Дупница. Комисията одобри границите за рекултивация на съществуващото сметище в местността Злево, гр. Дупница”, съобщиха от общинския пресцентър.

„Продължаваме процедурата с възлагане и последващото финансиране за стартиране на рекултивиращата дейност. Знаете, че имаме писмо от Министерството на околната среда и водите, с което ни информира, че в Индикативната годишна работна програма за 2019 г. на Оперативна програма “Околна среда 2014-2020 г.” е включена процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Крайният срок за извършване на същинските дейности по рекултивация на закритото депо в м. Злево е 2020 година”, коментира изпълняващата длъжността кмет Олга Китанова.