Футболисти и фенове събраха 1568 лева за Асен Гиздов от с. Ресилово по време на благотворителен турнир

Участниците в благотворителния турнир
  • Малки и големи любители на най-популярния спорт се включиха в каузата

  • ФК „Рилец” (Ресилово) спечели първото място, мачовете предложиха много положителни емоции на хората от региона

Футболисти и фенове на най-популярния спорт събраха 1568 лева по време на благотворителния турнир в с. Самораново, организиран в помощ на Асен Гиздов от с. Ресилово.

Асен Гиздов

Припомняме, че 42-годишният мъж от сапаревобанското село се нуждае от трансплантация на бъбрек. Мъжът е на хемодиализа и искрено се надява да успее да събере необходимите средства, за да се подложи на операцията. Той е баща на две деца. Семейството не разполага с пари и изпитва големи финансови затруднения. В целия район вече са подети различни инициативи в помощ на Асен Гиздов. Както вече писахме, училищното ръководство на ОУ „Евлоги Георгиев” в Дупница призова за първия учебен ден родителите да не купуват цветя за учителите, а да пуснат пари в оставената кутия за дарения.

В кутията за дарения бяха събрани 1568 лева.

Благотворителната спортна надпревара бе организирана от ФК „Сокол” (Самораново) и се проведе на терена в селото, като в нея се включиха любители на Цар Футбол от целия регион. Футболистите се разделиха на десет отбора от по пет полеви играчи плюс един вратар. Всеки мач се състоеше от две полувремена по 15 минути и създаде много положителни емоции у участниците. Бивши футболисти, млади надежди и запалянковци истински се забавляваха по време на двубоите и не спираха да се шегуват и предизвикват един друг на зеления килим. Зрителите пък запалиха няколко факли по време на мачовете и направиха атмосферата още по-гореща. След края на турнира всички седнаха на масите покрай терена, за да хапнат топла скара със студена бира и да обсъдят срещите, които се изиграха.

Мачовете от надпреварата предложиха много емоции.
Децата от Самораново също поиграха с батковците.

На първо място завършиха ФК „Рилец” от с. Ресилово, които получиха и купа за успеха си. Втори останаха Bad boys 1948 (Самораново).
Турнирът започна с едноминутно мълчание в памет на Станислав Райнов от Самораново. 28-годишният мъж загина преди една седмица при пътен инцидент с мотора си. Той беше гледал на живо мача на „Сокол” срещу „Ботев” в Бобошево от Областна група „Рила” и беше фатално засечен от джип с пловдивска регистрация в село Джерман, докато се е прибирал  към родното си село.

Всеки, който желае да помогне на Асен Гиздов, може да го направи тук:

IBAN сметка: BG20RZBB91551010886958
BIC: RZBBBGSF
Валута: BGL