„Перун” победи „Балкан” с 2:1 в Кресна

„Перун” (Кресна) и „Балкан” (Ботевград) завършиха при резултат 2:1 в мач от 9-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Срещата се игра на градския стадион в Кресна и бе изпълнена с много обрати в играта и резултата. Този мач беше от особено голямо значение за двата тима, които заемаха последните места в таблицата за класиране на групата, съответно с 5 и 4 точки. Първия гол в срещата отбеляза Росен Богоев в 21-вата минута след пробив на Даниел Марков. Гостите опитаха да изравнят резултата, но вратарят на домакините Атанас Тъпагьозов бе на висота и не допусна топката зад себе си.

През втората част на мача срещата премина на още по-високи обороти и се търсеше начин за промяна на резултата. В 64-тата минута Емил Колев от гостите се възползва от недобра намеса на защитата на домакините и изравни резултата – 1:1. В 74-тата минута главният съдия Павел Цеков показа втори жълт и естествено червен картон на Петър Кепов от „Перун”, с което домакините доиграха мача с човек по-малко. Въпреки всичко възпитаниците на Атанас Николов търсеха всякакъв начин за вкарване на победен гол. Това се осъществи в 77-ата минута, когато при образцова атака на домакините Денис Ангелов изведе Венци Маламов и той от 6-7 метра със страхотен шут едва не скъса мрежата на гостите за 2:1. Това попадение се оказа напълно достатъчно за спечелване на трите точки от страна на отбора на „Перун”. По една греда уцелиха футболистите на двата отбора – за домакините това направи Иван Георгиев през първото полувреме, а за гостите – Петър Василев в края на двубоя.

Ръководството, треньорският щаб и футболистите на „Перун” се радваха след последния съдийски сигнал, и имаше защо. Това беше първата им домакинска победа от началото на първенството. Вече със 7 точки отборът на „Перун” се отлепи от дъното и заема 13-о място във временното класиране заедно с отбора на „Пирин” (Разлог). Отборът на гостите зае последното 17-о място в таблицата.