Nissan Titan стана още по-мощен

Пълноразмерният пикап на Nissan за американския пазар – Titan, се появява рядко в Европа, и то само като внос втора ръка. Но феновете на големите пикапи следят внимателно развитието му.

На салона в Тексас дебютира обновеният Titan, който е с промени в дизайна, по-мощен двигател и допълнителни системи за безопасност.

Дизайнерите са нарекли стила на обновлението Powerful Warrior – Могъщ воин, като разликите с предшественика му са по-голямата радиаторна решетка, която се предлага в три варианта, нови светодиодни фарове, включително и нови дневни светлини с форма на бумеранг.

Част от серийното оборудване в интериора е вече инфотейнмънт система с 8-инчов тъчскрийн, а като екстра се предлага 9-инчов екран. Също срещу допълнително заплащане се предлага и панорамен покрив.

Обновеният Titan получава модернизиран 5,6-литров V8 бензинов мотор с 406 конски сили и 560 Нм, досега показателите му бяха 395 к.с и 535 Нм.

Серийно пикапът се предлага с 8 въздушни възглавници, като досега те бяха 6, система за автоматично спиране в критични ситуации, която има функция да разпознава пешеходци и система за контрол на слепите зони. В списъка с опциите пък влиза адаптивен круиз контрол, система от камери, покриващи 360 градуса около колата и също така система, която разпознава пътните знаци.

 

 

Източник: topgear.bg