Отличен старт в новия сезон за гимнастичките на кюстендилския клуб “Велбъжд”

  • На Държавния турнир „Златна есен“ в столицата грациите завоюваха 8 отличия

 

 

Зала “София” бе домакин на Първи национален турнир “Златна есен” за всички възрасти без жени, организиран от клуб “Феникс”. В надпреварата участваха над 300 състезателки от 25 клуба от страната, сред които и кюстендилският “Велбъжд”, който участва с 15 гимнастички. Главен съдия на турнира бе генералният секретар на БФХГ Росина Атанасова.

Състезателките на кюстендилската школа направиха отлично представяне в първия старт от новия сезон, завоювайки 6 златни и 2 сребърни медала, както и шест класирания в призовата шестица.

С два златни и сребърен медал се окичи Василена Йорданова при р. 2008 кат. А. Тя стана първа на многобой и топка и втора на бухалки. При р. 2009, А кат. Магдалена Велинова грабна златото на без уред, а на въже остана шеста. Златни отличия за Кристин Казачка 2011А на без уред, Андреа Павлова в същата възраст на въже, както и Дария Янкова на без уред, р. 2011 кат. С. Второ място спечели Габриела Машова на съчетание с въже, при р. 2010, Б кат. Четвърто място за Виктория Иванова на без уред, р. 2010, кат. С.

Четвърто, пето и шесто място записа Десислава Георгиева на лента, многобой и топка при р. 2004, Б кат. Шесто място зае ансамбълът девойки старша възраст, който представи композиция с топки.

“Разбира се, че съм доволна от състезателките. След лятната пауза това за тях бе първа официална изява, и то на един нов турнир, с толкова много участници. Предстои ни много работа и изключително наситен откъм състезания календар. Още следващата седмица ще участваме с наши момичета на турнира за Купа “Пирин” в Благоевград. Изминалият сезон за нас бе добър, надявам се този да е още по-добър”, сподели президентът на клуб “Велбъжд” Валя Машова.