Близки на изчезналия Самуил Иванов от Радомир блокираха движението при кръговото за кв. „Калкас” в Перник

Момент от протеста

Протестиращите издигнаха лозунги „Искаме истината за Самуил”, „Защо мълчите? Кого прикривате?”, „Плащат ли ви, за да мълчите?”, „Къде са институциите”

Братът на Самуил – Иван Иванов: От полицията ни залъгват, измиват си ръцете

 

Роднини и познати на изчезналия преди повече от месец Самуил Стефанов Иванов от Радомир блокираха една от пътните артерии в Перник в събота следобед. Водени от брата на обявения за национално издирване Самуил – Иван Иванов, на моста за ТЕЦ „Перник” се събраха около 50 души с автомобили. Протестиращите, сред които и бащата на Самуил  – Стефан Велинов, стояха на пътя около 3 часа, охранявани от 6 полицейски патрулки. Заради протеста за известно време беше блокирано движението при кръговото за кв. „Калкас”, до кв. „Изток”, и имаше блокирани автомобили в посока София.

Протестиращите настояват полицията в Перник да каже истината за изчезването на младия мъж. „Искаме истината за Самуил”,  „Защо мълчите? Кого прикривате?”, „Плащат ли ви, за да мълчите?”, „Къде са институциите” са лозунгите, издигнати от излезлите на пътя.

„Във връзка с изчезването на брат ми все още нямаме официален отговор от полицията. В полицията продължават да ни залъгват. Твърдят, че трупът, намерен преди време под моста на ТЕЦ „Перник”, не е на Самуил, а на някакъв мъж на около 60-65 г. от квартал „Тева”. Това се твърди, при положение че в началото неофициално ни казаха, че това е тялото на брат ми. Когато бе открит трупът, и от полицаи, и от работещи в моргата ми бе казано, че това е тялото на брат ми”, обясни Иван Иванов. Той подчерта, че от управлението на МВР в Перник не предоставили на близките на Самуил Иванов резултатите от ДНК експертизата на трупа, който е открит 14 дни след изчезването на Самуил и все още е в моргата. „Ние не можем да получим тези резултати, защото от полицията казват, че човекът в моргата не е Самуил и че в региона имало трима изчезнали. Каква е истината? Чий е тоя труп в крайна сметка? И ако не е на брат ми, къде е той? За мен от полицията крият истината и с тези твърдения си измиват ръцете. Защо се крие? Явно доста сериозен човек стои зад изчезването на Самуил, за да не ни казват нищо”, категоричен е Иван Иванов. 40-годишният брат на изчезналия и собственик на заведение в Перник отбеляза още, че разчита единствено на медиите за разплитането на случая. „Надявам се да се даде гласност в медиите, за да разберем какво се е случило с брат ми. Продължавам да мисля, че трупът в пернишката морга е на брат ми”, каза още Иванов.

Близките и познатите на Самуил издигнаха лозунги, с които настояват да бъде казана истината.

Както писахме, 36-годишният Самуил Иванов е в неизвестност от 23 август т.г. Изчезва мистериозно, след като между 21 и 22 часа излиза от дома на баща си в пернишкия квартал „Църква“. Самуил живеел в Радомир. Бил пристрастен към алкохола след раздялата с жената, от която има дете, и във въпросния петък, сериозно почерпен, се метнал на колелото си и тръгнал за Радомир. Оттогава никой не знае нищо за него. Братът на Самуил най-напред публикува информация в социалните мрежи за изчезването му, а след това подава сигнал в полицията, която го обяви за общодържавно издирване.

Припомняме още, че преди време Иван Иванов разказа пред екип на „Вяра” за случилото се. Братът на изчезналия сподели и подозренията си, че Самуил Иванов е убит. Сред подозираните от него са хора от Перник и Радомир, за които подчерта, че са известни с престъпното си минало. Сподели също, че сред заподозрените от полицията са и той, и баща му.