ФК “Кюстендил” с класическа победа у дома над “скиорите”

ФК "Кюстендил" (в синьо) се наложи с 3:0 над "Рилски спортист".
  • Два гола на Александър Александров и един на Виктор Анастасов донесоха успеха над “Рилски спортист”

 

Класическа победа записаха играчите на ФК “Кюстендил” в мач от 10-ия кръг в Трета югозападна лига. На стадион “Осогово” футболистите на Николай Николов се наложиха убедително с 3:0 над “Рилски спортист” (Самоков) и по този начин се завърнаха на верния път, след като в последните две срещи инкасира поражения от “Марек 1915”, първо за първенството, после за Купата на АФЛ.

Докато в центъра на Кюстендил по същото време се отбелязваше 100 години организиран футбол в града и незнайно защо двете събития бяха по едно и също време, на зеления терен играчите на ФК “Кюстендил” показаха категоричното си превъзходство на терена и записаха шестата си победа в първенството.

Домакините бяха с класа над съперника.

Домакините поведоха в 23-тата минута, след като централният нападател Александър Александров-Аци реализира точно отсъдената от главния рефер дузпа за 1:0. Отново той в 41-вата минута изпълни отлично отблизо 28 метра пряк свободен удар и удвои резултата, при който двата отбора се оттеглиха на почивка. Превъзходството на кюстендилци продължи и през второто полувреме и напълно логично се стигна до трети гол във вратата на “скиорите”, след като в 69-ата минута се разписа Виктор Анастасов за крайното 3:0.

След спечелените 3 точки ФК “Кюстендил” дели 3.-4. място със “Септември” (Симитли) с по 19 т. Лидер е “Миньор” (Перник) с 28 т., след деветия си успех, този път с 1:0 над “Ботев” (Ихтиман). Именно на този тим гостува ФК “Кюстендил” в следващия кръг. Двубоят е на 12 октомври от 16 часа.