„Надежда” победи „Перун” с 2:0 в Доброславци

Местният „Надежда” и „Перун” от град Кресна се срещнаха в мач от 10-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига на стадиона в Доброславци. В отбора на гостите не взеха участие основните състезатели Благовест Ангелов – отсъстващ поради лични причини, и Петър Кепов – заради наложено наказание. При това положение наставникът на „Перун” Атанас Николов бе принуден да прекроява състава и да запълни празнотите с наличните футболисти. Отборът на домакините стоеше по-добре в отделни моменти от първата част на двубоя, но вратарят и защитата на „Перун” реагираха навреме на опитите на нападателите им и не допуснаха да се отбележи гол. Иван Георгиев и Денис Ангелов от тима от Кресна не успяха отблизо да огорчат вратаря на „Надежда” Димитър Симеонов.
Първия гол в срещата отбеляза Пол Отофе в 54-тата минута, след като от атака по десния фланг обстрелва отблизо директно вратаря на „Перун” Атанас Тъпагьозов, изпращайки кълбото неспасяемо зад него за 1:0. Седем минути по-късно Георги Младенов от отбора на „Надежда” след самостоятелна акция преодоля изпречилите му се футболисти от отбора на гостите и със силен шут изпрати кълбото в мрежата зад Тъпагьозов за 2:0. Това отчая футболистите на „Перун” и до края на мача те не успяха да сътворят нещо опасно пред противниковата врата.
След мача президентът на „Надежда” (Доброславци) Светослав Цончев сподели, че през първата част на срещата като цяло отборът им е стоял по-добре от този на гостите и са проиграли няколко голови положения. „След почивката заиграхме по-организирано и с по-точен мерник отбелязахме два гола, които ни донесоха крайния успех в срещата. Веднъж и вратарят ни Димитър Симеонов показа висота и се хвърли в краката на противниковия нападател, преди да стреля отблизо”, допълни Цончев.