ДОБРАТА НОВИНА: Подобрява се състоянието на кюстендилското момче Тони Костов след трансплантацията на костен мозък

Тони Костов
  • Чувствам се добре и се опитвам да поддържам ежедневието си разнообразно, сподели в социалната мрежа 21-годишният младеж

 

Оптимистична новина дойде от Германия, където след трансплантация на костен мозък се възстановява кюстендилецът Тони Костов. Това сподели лично той на страницата във фейсбук „Да помогнем на Тони да пребори левкемията”. Ето какво информира 21-годишният младеж за всички, които се интересуват от неговото състояние.

„Отдавна не сме писали нищо на страницата и мисля, че е време да ви уведомя какво става с мен. Всичко е наред, доколкото може да се очаква след процедурите, които преминах. Все още ходенето по наклон и на дълги разстояния са ми трудни, но това е напълно нормално. Преди няколко седмици ми беше взета пункция на костен мозък, резултатите от която се чакаха по-дълго време, но важното е, че те са много добри и всичко протича в рамките на нормалното! Поради ниския ми имунитет след трансплантацията почти всяка седмица се появяват някакви инфекции, които веднага се контролират от докторите тук в Германия. Консултациите с хематолозите стават по-редки, но въпреки това е важно присъствието ми в близост до болницата. Освен това все още приемам доста лекарства, но най-важното е, че се чувствам добре и се опитвам да поддържам ежедневието си разнообразно, доколкото това е възможно. Лечението ми продължава и ще ви държа в течение на това, което се случва с мен!

Огромно благодаря отново на всички вас, които направихте всичко това възможно! Благодаря на всички, които питаха как съм и продължават да се интересуват. Продължавайте да помагате на хората, които имат нужда, и бъдете здрави!”, пише младият мъж.

Припомняме, че Тони Костов претърпя дългоочакваната трансплантация на костен мозък в клиниката „Вюрцбург”, Германия, на 28 май, а донор беше неговият брат Анатоли Костов.

За неговото лечение бяха необходими 440 хил. лв. Сумата, макар и доста внушителна, бе събрана за 5 месеца благодарение на стотици добри хора, които ежедневно с различни благотворителни прояви набираха нужните средства. Сега всеки един от тях очаква добри новини и Тони Костов да се оправи и прибере у дома.