„Локо” победи „Подгорец” с 3:1

Футболистите на „Подгорец” (Коларово)

Отборите на местния „Локомотив” и „Подгорец” (Коларово) се срещнаха на стадиона в село Генерал Тодоров в мач от 4-тия кръг за първенството на областната група „Струма-2”.

Около 200 зрители станаха свидетели на един много добър мач, изигран от футболистите на домакините, които победиха с класическото 3:1 миналогодишния шампион на групата „Подгорец” (Коларово).
Мачът започна неочаквано с гол, отбелязан още в началото на срещата от Димитър Мицков за 0:1. Всичко за гостуващия тим приключи дотук. От този момент нататък футболистите на „Локомотив”, начело с Румен Георгиев, обсипваха с удари вратаря на гостите, но все нещо не достигаше за изравнително попадение. В 24-тата минута феновете ликуваха – Георги Калайджиев след атака по десния фланг центрира в наказателното поле на гостите и там брат му Иван Калайджиев с глава изпрати топката в мрежата на противника за 1:1. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.
През второто полувреме на терена играеше само един отбор – този на домакините. Румен Георгиев разтресе напречната греда от 15 метра зад стража на гостите. В 74-тата минута след центриране от фаул в наказателното поле на „Подгорец” Румен Георгиев с крак отклони кълбото за 2:1. Три минути преди края на мача Йордан Бишкаров тръгна с топката от центъра и от движение от около 30 метра изненада вратаря на „Подгорец” за 3:1. „Стана много хубав мач. Надиграхме отбора на миналогодишните шампиони „Подгорец” (Коларово) по всички линии. Направихме и непростими пропуски след удари на Иван Калайджиев и Илия Касапов. Следващият ни мач е в събота в Кавракирово срещу местния „Вихър”, сподели играещият президент Румен Георгиев.