Младите борци донесоха в Кюстендил 3 сребърни и бронзов медал от Балканиадата в Панагюрище

Четиримата медалисти с Валери Райчев (вляво) и треньора Стойчо Иванов
  • Иванка Барутчийска, Рая Кьосева, Никол Ангелова и Георги Аначков защитиха достойно името на своя клуб

 

Град Панагюрище бе домакин на Балканиадата по борба свободен и класически стил за юноши и девойки, момчета и момичета, кадети и кадетки. На тепиха излязоха над 400 състезатели от 8 държави. За първи път от над 30 години България бе домакин на Балкански шампионат.

На официалното откриване присъстваха Христо Маринов, председател на БФ Борба, Валентин Райчев, генерален секретар, Тибор Паласти, съдия от Международната федерация (UWW).

Българските национали при юношите в свободния стил завършиха първи в отборното класиране. Тимът спечели 17 отличия, от които златните са 4. В останалите възрасти и стилове младите ни таланти са втори.

Сред българските участници бяха и представители на кюстенсилския клуб “Васил и Гоерги Илиеви”, които се представиха добре на тепиха и записаха 3 втори места и едно трето. При девойките в свободния стил сребърни медали спечелиха в кат. 53 кг Иванка Барутчийска, в кат. 62 кг Рая Кьосева и в кат. 65 кг Никол Ангелова. При юношите в класическия стил бронзово отличие завоюва Георги Аначков в кат. 67 кг.

Рефер на Балканското първенство бе главният треньор на кюстендилската школа Валери Райчев, който сподели, че е доволен от представянето на неговите състезатели.