Александър Александров-Аци се разписа на два пъти за седмата победа на ФК “Кюстендил” в Ихтиман

ФК "Кюстендил" (вдясно) се наложи с 0:2 над "Ботев" в Ихтиман.
  • Играчите на Николай Николов се наложиха като гости над „Ботев”

 

Централният нападател на ФК “Кюстендил” във втори пореден мач реализира два гола, които се оказаха напълно достатъчни за крайната победа на тима при гостуването в Ихтиман на “Ботев”. За кюстендилци това бе седми успех в Трета югозападна лига и тимът вече е на второ място в класирането с 22 точки.

Двубоят в Ихтиман премина под превъзходството на играчите на Николай Николов, а крайното 0:2 можеше и да в доста по-голямо цифрово изражение. Голмайсторът на кюстендилския тим Александър Александров-Аци и този път демонстрира головия си усет. Той се разписа в 21-вата и в 69-ата минута и вече има седем гола на сметката си. С поредната си победа футболистите на Кюстендил се изкачиха на второто място във временното класиране след 11-ия кръг, но и с мач повече от тимовете след тях и преди мача “Вихрен” – “Балкан”, който е отложен за 23 октомври.

Първа грешна стъпка направи лидерът “Миньор” (Перник), който загуби първи точки, след като гостуването на “Сливнишки герой” завърши 0:0. На 19 октомври, събота, ФК “Кюстендил” посреща в мач от 12-ия кръг именно “героите” от Сливница, които са седми в подреждането. Срещата на стадион “Осогово” е от 16 часа.