Петима от загиналите се връщали от годеж

 

18-годишен пиян шофьор е причинил катастрофата с шест жертви на пътя между Габрово и Казанлък край Крън. Той е имал книжка от седем месеца. Тепърва ще се изяснява какво е количеството алкохол, което е изпил младият водач преди сблъсъка.

Лек автомобил Ауди с габровска регистрация, с 42-годишен водач зад волана е пътувал към Казанлък, когато срещу него внезапно в платното за насрещно движение навлиза Мерцедес с петима души. Следва челен сблъсък на правия участък. Всички са загинали на място, съобщи Веселин Георгиев от РПУ-Казанлък по бТВ. Шофьорът на мерцедеса е 18-годишен, имал е книжка от седем месеца. Сигналът за инцидента, който стана на пътя Габрово-Казанлък, в района на село село Хаджидимитрово, е подаден около 1 часа. По първоначални данни младежът, причинил катастрофата, е употребил алкохол. С колко промила обаче е седнал той зад волана, ще бъде изяснено, след като излязат резултатите от назначените експертизи. Спътниците му са били на възраст между 18 и 30 години. Петимата се връщали от годеж.

Заради катастрофата пътят между Габрово и Казанлък бе затворен за повече от седем часа. Малко преди 8 ч. отсечката бе отворена за движение./ dariknews.bg