272-ма души се молиха 25 минути на съдията да не прекратява дербито мужду Костенец и Долна баня

„Бенковски” (Костенец) и „Левски” (Долна баня) завършиха 1:1 в мач от шестия кръг на Софийската областна група – Изток, който продължи цели 120 минути и можеше и да не завърши.

Двата тима от двата съседни града са люти противници откак съществува футболните им клубове и от самото начало се видя, че предстоят много искри по терена. Още от самото начало играта беше накъсвана с остри влизания и свирепи единоборства. Така се стигна до 17-ата минута, когато съдията Геро Писков отсъди дузпа за гостите. Ситуацията бе след опасен шут на Георги Митев, спасяване на вратаря Наумов и последвало разбъркване, при което реферът видя нарушение на Ивайло Златков от домакините срещу Бойко Симеонов. Последва протест от играчите и треньорския щаб на „Бенковски”, продължил 6 минути. В крайна сметка дузпата бе изпълнена точно от Стоян Лазаров и долнобанци поведоха в резултата.

Последваха отстри единоборства, няколко поредни нарушения и недоволство и от двата отбора към отсъжданията на съдийската тройка от София. Така около 25-ата минута реферът Писков и делегатът на мача Пламен Божидаров се дръпнаха да се съвещават край страничната линия, с намерението мачът да бъде прекратен. Това стресира футболистите и на двата отбора. Та над 250 зрители бяха дошли да гледат футбол в топлия съботен ден.

“22-ма души му се молят на съдията от терена и 250 души по трибуните, само той не иска мач да има!” – вайкаха се треньорите и на двата отбора. Реферът разговаря дълго с двамата капитани, с основни футболисти от „Бенковски” и „Левски” и след близо 25 минути прекъсване реши мачът да продължи. Прави чест и на двата отбора, че оттук нататък все по-често се чуваше на терена “без фал, без фал”, придържаха се към феърплея и не споряха, когато Писков ги сонкционираше в “жълто” – цели 6 пъти за „Левски” и 2 пъти за „Бенковски”.

Стана футбол на стадион “Бенковски” през второто полувреме, а настоятелните домакини отбелязаха изравнително попадение в 69-ата минута. Най-добрият в редиците им Георги Костов би фаул от близо 35 метра и с параболичен шут матира вратаря Венци Христов. И двата отбора пропиляха по няколко положения в мача, като Стоян Лазаров от „Левски” уцели гредата от фаул в последните секунди.