Футболистите на „Светкавица” вкараха два гола на „Стрела” в Митиново

„Светкавица” (Митиново)
  • Президентът на „Светкавица” Венцислав Георгиев е закупил пълен комплект нова екипировка, която ще бъде раздадена в събота

Отборите на „Светкавица” (Митиново) и „Стрела” (Петрич) се срещнаха в мач от 5-ия кръг за първенството на областна група „Струма-2”. В отбора на домакините срещата по различни причини пропуснаха титулярите Велик Опренов, Живко Иванов, Тома Яръмов, Йордан Каракашев и Красимир Ташев. По тази причина треньорският щаб на „Светкавица” даде шанс за игра на резервите и по-младите момчета.
Срещата започна с натиск на домакините. В 15-ата минута главният съдия Христо Божков отсъди дузпа, която Росен Симонски превърна в гол за 1:0. В 39-ата минута Петър Илиев овладя насоченото към него кълбо след пас на Симонски, напредна директно към вратата на гостите и от мястото за изпълнение на дузпи покачи на 2:0. До края на първата част на двубоя пропуски направиха Росен Симонски и Петър Илиев.
През второто полувреме на срещата домакините чувствително намалиха оборотите, пазейки сили за предстоящия тежък двубой в следващия кръг срещу временния водач в групата „Струма” (Марикостиново). Отборът на „Струма” в момента е с 3 точки пред „Светкавица”, но с изигран един мач повече. При това положение тази дерби среща ще бъде от решаващо значение за отбора на домакините, ако искат да се включат в надпреварата за завоюване на челното място в таблицата. Президентът на „Светкавица” Венцислав Георгиев е закупил пълен комплект нова екипировка, която ще бъде раздадена на футболистите за съботния двубой.