Спортната общественост застава категорично зад инж. Методи Чимев за трети мандат като кмет на Дупница

  • Ще се работи за изграждането на нови 120 паркоместа за Спортната зала и плувен басейн в средно училище „Св. Климент Охридски”

  • Планират се корекции в Наредбата за разпределение на финансови средства от общината за развитие на детско-юношеския спорт

Кандидатът за кмет на ГЕРБ инж. Методи Чимев се срещна със спортната общественост в Дупница. Чимев обяви своите намерения за развитието на спорта в града и отговори на въпросите на представителите на клубовете, които присъстваха.

Една от емблемите на българската борба – Даниел Александров, лично изрази своята безрезервна подкрепа към Методи Чимев. „Това е кмет, който прави изключително много за спорта. Особено когато става въпрос за спорт при децата, с цената на всичко намеренията се реализират. С г-н Чимев вече сме водили разговори за това да се завърна в Дупница и да се състезавам от името на града”, заяви Даниел Александров, който в момента се състезава за Самоков.

Срещата започна с националния химн.
Лидерът на ГЕРБ-Дупница и президент на „Марек Юнион-Ивкони” Ивайло Константинов

Тенденцията е както Даниел Александров, така и другият изтъкнат борец от Дупница – Кирил Милов, играещ в момента за Враца, да започнат да се състезават за родния град. Двамата, заедно с Методи Чимев, ще направят и всичко възможно да бъде възобновен традиционният Коледен турнир по борба, който се провеждаше години наред в местната спортна зала и привличаше най-добрите състезатели по борба от цялата страна.

Инж. Методи Чимев
Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев

В Спортната зала беше и целият състав на „Марек Юнион-Ивкони” заедно с наставника Виктор Карагьозов и главния мениджър на клуба Людмил Найденов, които също изразиха подкрепата си. Найден Найденов – бивш национален селекционер на България по волейбол, също показа, че твърдо застава зад кандидатурата на Методи Чимев. Именно с Найден се свързват и най-големите успехи в историята на дупнишкия волейбол, като под негово ръководство местният отбор стана четири пъти подред шампион на България. Футболният „Марек” бе представен от вицепрезидента Васил Василев и старши треньора на мъжкия отбор Цветан Видински, бившият капитан на клуба Янек Кючуков също бе в залата. Президентът и главен треньор на СК „Патриот” Кирил Чакъров, наставниците Краси Сулев и Ани Минкова и Спортист номер 1 на Дупница Доброслав Радев също дойдоха на срещата.

Кандидатите за общински съветници на ГЕРБ

„Имали сме много разправии и спорове по отношение на много идеи, но нито веднъж не сме имали сблъсък, свързан със спорта. Много се радвам, че още преди няколко месеца в тази зала вие, които сте тук, първи заявихте подкрепата си към Методи Чимев. Присъстват и доста по-възрастни хора от мен, които ще потвърдят, че в този град през последните 50 години не е направено толкова, колкото това, което се случи през последните два мандата”, с тези думи лидерът на дупнишката структура на ГЕРБ Ивайло Константинов откри събитието.

„Поклон пред вас, шампиони! Едно нещо съм разбрал от спорта: човек, ако иска да направи нещо, трябва да го прави със сърце. Идеята ни е да си помагаме и да работим. Благодарение на вас навсякъде в страната и в чужбина се чува за Дупница. Това е повод за огромна гордост. Мога да ви гарантирам, че като кмет за мен темата спорт винаги е била на първите места. Това е нещо, което, вярвайте, и за в бъдеще ще го има”, обърна се към присъстващите спортисти Методи Чимев.

Председателят на СКТМ „Марек-Дигеста” Любомир Ганчев, който е и кандидат за общински съветник.

След него думата взе заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

 „Това, което искам да предам на всички вас от името на премиера и председател на ПП ГЕРБ г-н Бойко Борисов, е, че ние вярваме във вашия успех. А успехът ще бъде и с нас, когато вие ни подкрепяте. Нашият слоган е: „Работа, работа, работа“. Това важи и за нас – хората, които се занимаваме с политика, но и за вас, защото великолепно знаете колко много работа се иска, за да станеш шампион.

За мен е истинско удоволствие и чест да съм тук. Знаете, че трудно се става шампион, но два пъти по-трудно е да останеш такъв и да защитиш титлата си на следващото Европейско, Световно първенство или пък на Олимпиадата. Виждам колко много е направено в Дупница. На президентските избори минах покрай града само за малко, тъй като нямах повече време. Днес отделих повече време, за да се разходя из вашия център, и видях колко много е направено”, заяви Красимир Велчев.

Президентът на СК „Патриот” Кирил Чакъров също бе категоричен в подкрепата си към Методи Чимев. Той изрази благодарността си за подкрепата, която е срещнал в лицето на кмета при организирането на двете галавечери по кикбокс в Спортната зала през 2017 и 2018 година. Този ноември предстои подобно шоу да се състои отново в града.

„Всичко това нямаше да стане реалност, ако нямахме толкова хубава и нова зала. А нямаше да имаме такова съоръжение, ако го нямаше г-н Чимев. От нашия клуб много му благодарим за подкрепата, която оказва той на спорта в града”, каза Кирил Чакъров.
Ветеранът и многократен шампион по тенис на маса Любомир Янакиев, който е може би най-възрастният активен състезател в този спорт в целия свят, също е възхитен от подкрепата, която му е оказана от градоначалника през последните 8 години.

Един от най-добрите родни борци – Даниел Александров

Един от най-успешните треньори в България по тенис на маса и президент на “Марек Дигеста” (Дупница) Любомир Ганчев връчи плакет в знак на признателност от името на спортните клубове за оказаната помощ от инж. Методи Чимев. “Какво е направено и се прави за спорта, то се вижда. Самият факт, че тук сме всички клубове, говори сам по себе си. Няма клуб, който да не е потърсил съдействие през тези 8 години и да не е получил необходимото. Излишно е да го коментираме това. Така че оттук насетне трябва да продължим още повече да работим за развитието на спорта, и най-вече сред подрастващите, а подкрепа за това от инж. Чимев е гарантирана, разбира се”, коментира Ганчев.

Дупничанин попита кмета дали неговият екип има план за развитие на плувните спортове в града. Градоначалникът му отговори, че е имало два проекта за пускането в експлоатация на басейна в средно училище „Св. Климент Охридски”. Идеята е била учениците да го ползват свободно, а за останалите входът да бъде в размер 0,50 лева. Впоследствие кандидатите са се отказали. Проектът не е замразен и ще се търси ново финансиране.

Целият състав и треньорите на „Марек Юнион-Ивкони”

Друг фен на спорта от Дупница посочи проблема с липсата на достатъчно паркоместа в района на местната Спортна зала. Така при един по-голям турнир, независимо от кой клуб е организиран, паркирането става невъзможно. Идват спортисти, роднини и фенове от цялата страна и е невъзможно да се паркира в целия централен район на града. Красимир Велчев пое ангажимент, че след изборите ще говори с министъра на спорта Красен Кралев, а ако е необходимо, и с този на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, за да се осигури финансиране за такъв паркинг. Методи Чимев припомни, че вече има готов проект за покриване на минаващата съвсем наблизо река Бистрица, което ще осигури нови 120 паркоместа.
Кандидатът за нов мандат и настоящ градоначалник обяви, че ще има и корекции в Наредбата за разпределение на финансовите средства от общината за развитие на детско-юношеския спорт. Ще бъдат разграничени индивидуалните от колективните спортове. Това се налага, за да бъде коригирана разликата, която се получава във финансирането. Към настоящия момент коефициентът, по който се изчисляват успехите на децата и юношите на Дупница, е такъв, че ако си станал шампион в индивидуален спорт, може да получиш по-малко или колкото един клуб, който е завършил 6-и или 7-и в колективен спорт.

Методи Чимев добави, че ще наложи като изискване всеки един от клубовете, който получава такива средства от кметството, задължително да организира поне едно масово спортно събитие в града годишно.
Спортните деятели се обединиха и около друго предложение, за което от екипа на Чимев бяха категорични, че няма да има проблем да се реализира. По-изявените деца от местните спортни клубове ще ползват безплатно столово хранене, като най-вероятно младите спортисти ще обядват в средно училище „Св. Климент Охридски”.

По време на събитието бяха представени и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ. Народният представител Радослава Чеканска също уважи срещата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!