Д-р Владимир Таковски отличен със званието “Лекар на годината” в Благоевградско

Доктор Владимир Таковски беше отличен със званието “Лекар на годината” от Българския лекарски съюз. Благоевградският хирург получи отличието на годишната церемония по връчване на престижните награди на медицинската гилдия. Д-р Владимир Таковски беше награден с почетен знак и грамота като най-добър лекар за 2019 година на територията на Благоевградска област.

Д-р Таковски е завършил Медицинска академия-София. Специализирал е „Коремна хирургия” в МА – София, „Детска хирургия” в „Пирогов” и „Онкохирургия”. Началник е на Хирургично отделение в Специализирана болница за активно лечение по онкология – Благоевград.

„Много благодаря за признанието, което получих от колегите от Българския лекарски съюз. По-голямата награда за нас, лекарите, са пациентите, на които сме успели да помогнем. Ето това на мен лично ми носи най-голямото удовлетворение“, каза след церемонията д-р Таковски.

Званието „Лекар на годината 2019“ отиде при проф. Пламен Панайотов – началник на Клиниката по кардиохирургия в Университетската болница „Св. Марина“ във Варна и преподавател в Медицински университет – Варна.