Откриха технологичен производствен участък за продукти в областта на отбраната и националната сигурност край Кюстендил

Кирил Калфин, Валентин Йовев и Красимир Велчев
  • База „Коняво“ е разположена на близо 200 декара, 28 са ангажираните работници и служители

 

На площадката на база „Коняво“ официално беше открит първи технологичен производствен участък за продукти в областта на отбраната и националната сигурност. Проектът, по който са инвестирани 2,5 млн. лв., е ключова част от производствената структура на дружеството „Ахелой ОПМ“ ООД и нов като отрасъл за област Кюстендил. Ангажирани са 28 работници и служители, като се очаква броят им да се увеличи.

„Днес сме свидетели на възраждането не само на едно производство, но и на възраждането на един регион – място, което ще осигури нови работни места“. С тези думи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев откри нова база за производство на боеприпаси.

Базата е разположена на близо 200 декара площ и е в близост до град Кюстендил. Тя е част от общо трите производствени цеха, в които са инвестирани над 2,5 млн. лв. Инвеститорът е българска фирма.

„Правителството подкрепя българския бизнес и ще продължи да го прави“, каза още на събитието заместник регионалният министър и пожела на инвеститора да продължи да развива икономически все така активно региона.

В церемонията по откриването участваха още Борис Редански, управител на дружеството, депутатът Кирил Калфин, областният управител Виктор Янев, Светослав Василев, вр.и.д. кмет на община Кюстендил и Красимир Велчев, заместник-председател на парламентарната група на ПП ГЕРБ