Дупничанинът Добри Радев стана световен вицешампион по кикбокс

Добри Радев бе посрещнат в България от своя личен треньор Кирил Чакъров

Дупничанинът Доброслав Радев стана световен вицешампион по кикбокс още в дебюта си при мъжете. На Световното първенство в Сараево, Босна и Херцеговина, боецът на СК „Патриот” постигна впечатляващи резултати, побеждавайки първите си трима съперници. Добри победи представителите на Молдова, Беларус и Украйна, за да стигне до финала. В битката за титлата обаче Спортист номер 1 на Дупница за 2018 година отстъпи пред далеч по-опитния руснак Тургай Мамедов.

Награждаването на дупнишкия боец

Преди началото на шампионата на планетата от лагера на Добри обявиха, че стигането до медал ще бъде успех. Момчето от Дупница обаче надхвърли очакванията и бе съвсем близо до това да стане световен шампион. Припомняме, че Добри е само на 19 години и само преди броени месеци излезе от юношеската възраст и това е първият му досег с мъжкия кикбокс.

Момент от финалната среща на Добри срещу руснака Тургай Мамедов

Всички в щаба на СК „Патриот” са изключително доволни от представянето на своя възпитаник. Националните треньори също са горди от постижението и всички специалисти са категорични, че Доброслав Радев е една от бъдещите световни звезди на кикбокса.