Две нови авиокомпании и девет линии в зимното  разписание попълват графика на Летище София

С воден салют бе посрещнат първият полет от Дюселдорф на новата за Летище София авиокомпания „Юроуингс” (Eurowings). “Заедно разширяваме възможностите на хората да пътуват до още две дестинации в Германия – Щутгарт, нов маршрут за Летище София, и Дюселдорф, линия, която се възобновява след пауза от няколко години”, е казала председателят на Съвета на директорите Ася Иванова, цитирана в съобщение от Летище София.
“България е много важен пазар за „Юроуингс”, затова избрахме именно София. Маршрутът до Дюселдорф ще бъде обслужван три пъти седмично, а два пъти в седмицата ще се лети до Щутгарт. Полетите ще се осъществяват с Aribus А319, който превозва до 144-ма пътници”, е посочил Зиед Геблауи, генерален мениджър “Продажби” на „Луфтханза груп” за България.
Полети до градове в Германия, Англия, Франция, Италия, Австрия и Израел са част от зимното разписание на Летище София. Нови редовни полети ще има и до Ийст Мидландс, Марсилия, Неапол, Виена, Париж, Нюрнберг и Тел Авив. Владимир Рапонджиев, изпълнителен директор на Летище София, е уверил, че се полагат непрекъснати усилия за все по-голям избор от авиокомпании и дестинации, които да предлагат удобни връзки и нови възможности за пътуващите.
Другата нова авиокомпания за Летище София е „Лаудамоушън” (Laudamotion), която ще изпълнява полети до Виена всеки ден без сряда и неделя.
Нови маршрути за авиокомпания „Райънеър” (Ryanair) са Париж (Бове) и Марсилия. Полетите до френската столица ще се изпълняват в понеделник, сряда и петък, а тези до Марсилия – в сряда и неделя. Авиокомпанията ще продължи да лети и до Тел Авив в сряда и неделя, както и до Ийст Мидланд – всяка събота от 11 януари 2020 г.
През зимните месеци авиокомпания „Уизеър” (Wizz Air) ще продължи да лети до Неапол и Нюрнберг. Полетите и до двете дестинации са в понеделник и петък.
Заедно с новите предложения броят на дестинациите от Летище София става 57, а опериращите авиокомпании – 22./БТА