Бистрица, Джерман и Яхиново с новоизбрани кметове, постовете си запазват Кирил Огненски, Ангел Цветков и Софка Скоклева

Кирил Огненски
  • Балотаж за Николай Ангарев и Райко Цветков в Самораново, Славчо Димкин и Мария Кирова в Червен брег и Мариана Димитрова и Божидар Михайлов в Крайници

 

 

Дупнишките села Бистрица, Джерман и Яхиново вече имат новоизбраните си управници. Софка Скоклева, която бе издигната от ПП ГЕРБ, печели вота в Яхиново с най-много получени гласове в сравнение с колегите си. Скоклева печели 80,54% от вота на избирателите (770 гласа). 66,7% в Бистрица си отвоюва Кирил Огненски, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ. За Огненски бюлетини пуснаха 66,7% от упражнилите правото си на избор (521 гласа) от избирателите. Ангел Цветков, който бе издигнат от ГЕРБ, печели изборите в Джерман с 58,27% (405 гласа). Скоклева и Огненски ще управляват селата си за втори пореден мандат, а за Цветков това ще бъде трети мандат.

Ангел Цветков

В Самораново на балотаж отиват Николай Ангарев от „Глас народен”, който води с 38,14% пред опонента си от Движение „Заедно за промяна” Райко Цветков, получил 29,1%. В Червен брег кандидатът на ГЕРБ Славчо Димкин води с 30,94% пред Мария Кирова от Българска нова демокрация, която има 30,53% от гласовете.

В Крайници ще има балотаж, като първа е Мариана Димитрова. Досегашната кметица получи доверието на 49,02% от гласувалите, но не й достигат 2%, за да спечели. На втория тур ще се бори с Божидар Михайлов от ГЕРБ, получил 319 от гласовете.