Паризов, Пилев, Крекманов, Гущеров, Йорданов, Милев, Соколова и Чимев новите общински съветници на ГЕРБ в Дупница

  • В групата на БСП в местния парламент са Анин, Илиев, Христов, Караганова, Петров, Дангов и Павлов

 

Александър Паризов, Асен Пилев, Димитър Крекманов, Емил Гущеров, Йордан Йорданов, Крум Милев, Мария Соколова и Методи Чимев са новите 8 общински съветници от ПП ГЕРБ в Дупница, по данни на Общинската избирателна комисия, при 100% обработени протоколи. Представителите на БСП в новия местен парламент са 7 – Александър Анин, Асен Илиев, Бойко Христов, Валентина Караганова, Ивайло Петров, Първан Дангов и Станислав Павлов.

Йордан Димитров на втория ред, пред него Йордан Йорданов и Асен Пилев.

СДС, който има 5-има местни депутати, ще бъде представляван от Костадин Костадинов, Георги Георгиев, Иван Раков, Венелин Коларов и Емилия Кузманова. Представителите на ПП „Глас народен” са 4-ма – Георги Градевски, Иван Танев, Леонид Хаздай и Миглена Вельова.

Крум Милев

БДЦ имат 3-ма съветници – Венелин Иванов, Павел Коларски и Тодор Василев. Общинските съветници на „Народен съюз” са 2-ма – Вергил Кацов и Лорета Николова. 2-ма са и представителите на Движение „Заедно за промяна” – Пламен Соколов и Костадин Севдин. АБВ има един съветник – Георги Градевски, както и Партия на зелените, която ще бъде представлявана от Йонко Гергов.

Димитър Крекманов

Както е известно, заради балотажа на 3 ноември Общинският съвет ще претърпи промени. В зависимост от това кой от кандидат-кметовете Методи Чимев от ГЕРБ и Първан Дангов от БСП ще бъде избран, ще се наложи промяна в състава на групата на едната политическа формация.

Йонко Гергов

Промени ще има и при избор на Чимев, при определянето на екипа, ако на досегашните си постове останат избрани за общински съветници хора, какъвто е например Крум Милев. Припомняме още, че двете водещи сили -ГЕРБ и БСП в настоящия местен парламент имат различен брой съветници спрямо изтеклия мандат. ГЕРБ имат с 3-ма съветници по-малко, а социалистите са повече с 2-ма. Общинският съвет в Дупница се състои от 33-ма души.