Ясен е съставът на новия Общински съвет в Бобошево

  • В местния парламент са Велислава Димитрова, Йордан Бояджиев, Цветелина Младенова, Анелия Ангелова, Гергана Виделова, Стефан Тачев, Албена Пеянска, Георги Мичов, Крум Маринов, Албена Тонева и Лариса Каменова

 

Ясен е съставът и на новия Общински съвет (ОбС) в Бобошево, в който ще бъдат представени две партии и две коалиции. Местният парламент е от 11 места, като по трима съветници имат ПП ГЕРБ, Коалиция „БСП за България” и Местна коалиция СДС – НФСБ, „Обединена социалдемокрация”, „Воля”, и двама от ПП „Атака”. Общинските съветници на ГЕРБ са Велислава Димитрова, Йордан Бояджиев и Цветелина Младенова. Представителите на Местната коалиция СДС (НФСБ, Обединена социалдемокрация, „Воля” са Анелия Дюлгерова-Ангелова, Гергана Виделова и Стефан Тачев. Съветниците от БСП са Албена Пеянска, Георги Мичов и Крум Маринов. Албена Тонева и Лариса Каменова са хората на „Атака” в минипарламента. Съставът на местния парламент неминуемо ще претърпи промяна, в зависимост от избора на градоначалника, тъй като и двамата кандидати за кметския пост вече са общински съветници.

„БСП вече няма мнозинство в ОбС-Бобошево. Ако техният кандидат спечели, ще му бъде много трудно”, коментират в градчето. Както е известно, на втори тур ще бъдат Стефан Тачев, спечелил на 27 октомври 530 гласа, и Крум Маринов, който има подкрепата на 750 души.