Атанас Камбитов: Чувствам се разочарован, но това е оценката на гражданите

Атанас Камбитов

Той напуска политическите постове в Благоевград след изборната загуба

 

Чувствам се разочарован. Нормално, но това е оценката на гражданите и аз я приемам такава, каквато е. Това заяви загубилият балотажа в Благоевград кандидат за кмет на ГЕРБ Атанас Камбитов.
„Явно някъде аз съм сгрешил. Времето ще покаже дали съгражданите ми, с този свой избор, и те не сгрешиха“, каза Камбитов в първия си коментар след края на изборния ден. „Работил съм и работя винаги за Благоевград. Направихме много. Нямам логичен отговор за това решение на благоевградчани“, подчерта още Атанас Камбитов, който управлява областния град два мандата. Според него той ще завещае на своя опонент един напълно обновен град, в който са реализирани големи инфраструктурни проекти. Във връзка с острото изказване на лидера на партията Бойко Борисов заради изборния резултат Камбитов коментира: „Нормално е да се изкаже остро. Ядосан е. При положение че на Благоевград се даде толкова много. Наистина много“.

Камбитов напуска политическите постове, тъй като не иска да работи в опозиция, предаде БТВ. С 56,61% Румен Томов спечели на балотажа, или 18 639 гласа. Камбитов бе подкрепен от 13 494-ма души, или 40,98%. Според данните на ОИК във втория тур бюлетина „Не подкрепям никого” са пуснали 792-ма жители на община Благоевград.