„Германея” с поредна победа

  • Сапаревобанци удариха с 2:1 „Рилец 1948” (Ресилово) и продължават изкачването си в класирането на „А” областна група „Рила”

„Германея” продължава със серията си от победи. Сапаревобанци се наложиха с 2:1 над „Рилец 1948” (Ресилово) и добавиха поредните 3 точки в актива си. Преди началото на мача двата отбора запазиха 1-минутно мълчание в памет на известния местен музикант Влади Марков. Домакините започнаха да тормозят отбраната на противниковия отбор още през първите минути и създадоха куп положения. Най-логичното се случи в 15-ата минута, когато след центриране от ъглов удар на Емил Стоянов Асен Кавдански се извиси и вкара топката в мрежата с глава.
След няколко минути тимът от курортното градче увеличи аванса си след гол на Марио Златанов, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле и добави топката в мрежата след избит от вратаря на „Рилец 1948” опасен удар за 2:0. След гола последва отпускане в състава на домакините и гостите от Ресилово се възползваха и след бърза контраатака Христо Лазов намали.
През второто полувреме „Германея” излезе максимално мобилизиран да покачи резултата и почти цялото второ полувреме се игра пред вратата на гостите. Малшансът и добрите намеси на вратаря от Ресилово обаче попречиха резултатът да стане по-изразителен. Сапаревобанци изпуснаха около 10 чисти положения за ново попадение и така резултатът се запази 2:1 до последния съдийски сигнал.
След успеха си „Германея” събра 16 точки и продължава да се изкачва нагоре в класирането на „А” областна група „Рила”. В следващия кръг отборът от Сапарева баня гостува на „Миньор” в Бобов дол.