Елена Бозовайска оглави Общинския съвет в Кочериново

  • Най-възрастният съветник Йордан Татарски обяви, че това ще бъде последният мандат от неговата кариета като политик

 

Елена Бозовайска бе избрана за председател на новия Общински съвет в Кочериново, съобщиха от областната администрация в Кюстендил. При тайното гласуване, проведено на първото тържествено заседание на местния парламент, Бозовайска бе подкрепена от шестима общински съветници, които са общо  единадесет.

Клетва положиха и кметът на общината Иван Минков, за когото това ще бъде трети управленски мандат, кметът на с. Стоб Георги Ставрев, който също получава доверие от своите съграждани за трети път, както и 11-те общински съветници.

„Вие трябва да преодолеете абсолютно всички различия, които са били по време на кампанията, защото от днес сте едно цяло – Общински съвет-Кочериново. Обединява ви и една-единствена цел, а именно – благосъстоянието на хората от общината“, каза областният управител Виктор Янев. Съветниците и кметовете подписаха и клетвени листове, а удостоверенията им връчи председателят на Общинската избирателна комисия Атанаска Богоева. Първото заседание председателства най-възрастният общински съветник – Йордан Татарски. Той обяви, че това ще бъде последният мандат от неговата кариета като политик. „За мен е чест и привилегия да поставя началото на края на политическата си кариера в родната ми община“, заяви Татарски.