23 гола отбелязаха футболистите в 14-ия кръг на ЮЗ трета лига

Капитаните на „Беласица” (Петрич) и „Ботев” (Ихтиман) със съдиите в най-резултатния мач от кръга.
  • Най-резултатен бе мачът на „Беласица” в Петрич

 

Четири домакински победи, три за гостите и едно равенство – това е равносметката от изиграните мачове от 14-ия кръг на ЮЗ трета лига.

Общо 23 гола отбелязаха футболистите от лигата в 8 мача за първенството от този кръг. 13 от попаденията бяха дело на домакините и 10 на гостите. Най-резултатен бе мачът в Петрич. Там на стадион „Цар Самуил” се срещнаха отборите на местния „Беласица” и „Ботев” (Ихтиман) и срещата завърши 5:1. За отбора на домакините точни бяха Атанас Карачоров, Жустино Мендес, Васил Божинов, Александър Смилков и Владимир Кабранов. За гостите гола вкара Васил Велев. В 71-вата минута главният съдия Мартин Спасов показа втори жълт и естествено червен картон на защитника Валентин Костов от „Беласица”.
В Доброславци местният „Надежда” победи „Марек” с 4:1. Головете за домакините отбелязаха Стилян Василев (2) и по един Георги Младенов и Радой Божилов.

В Разлог местният „Пирин” загуби от „Вихрен” с 0:3. Методи Костов с две попадения и Даниел Златков с едно донесоха трите точки на санданския тим.

В Кресна местният „Перун” загуби от „Чавдар” (Етрополе) с 1:3. Головете за тима на гостите отбелязаха Николай Ботев, Мартин Милков и Цветомир Цаковски. Почетното попадение за отбора на „Перун” отбеляза Роберто Харалампиев.

В Симитли „Септември” победи „Сливнишки герой” с 2:1. Головете за домакините отбелязаха Боби Хазуров и Марио Топузов, а за гостите – Марио Петров.

В Ботевград „Балкан” победи „Рилски спортист” с 1:0 с гол на Здравко Атанасов. По веднъж гредите уцелиха Иван Редовски за „Балкан” и Костадин Аджов за „Рилецо”.

В Своге звездният отбор на „Спортист” загуби от „Банско” като домакин с 0:1. Единствения гол в срещата отбеляза голмайсторът на „козлите” Христо Спасов. Главният съдия на мача Вилиян Видинов показа червен картон на Борислав Сандев от гостите. Ангел Маджиров разтресе веднъж напречната греда зад стража на домакините. На два пъти Павел Головодов не успя сам срещу вратаря на „Спортист”. Борислав Стойчев и Лъчезар Георгиев от отбора на „Спортист” на два пъти не успяха очи в очи срещу вратаря на „Банско”.

В Панагюрище местният „Оборище” и „Миньор” (Перник) завършиха 0:0. Симеон Вешев от домакините уцели веднъж гредата зад стража на гостите. Наставникът на гостите Юри Васев сподели, че по-реалният резултат за този мач би бил 1:1 или 2:2.