8-годишният Божидар Джермански от Дупница, който страда от аутизъм, силно впечатли спортния министър

Министърът на младежта и спорта зарадва Божидар с чисто нови боксови ръкавици и специална значка.
  • Красен Кралев награди дупнишкия кикбоксьор Доброслав Радев и президента на СК „Патриот” Кирил Чакъров с почетни плакети

Дупнишкият кикбоксьор Доброслав Радев и неговият личен треньор и президент на СК „Патриот” Кирил Чакъров бяха наградени с почетни плакети на Министерството на младежта и спорта от Красен Кралев.
Специален гост на министъра беше 8-годишният Божидар Джермански от Дупница. Детето страда от аутизъм и чрез тренировките по кикбокс се опитва да се пребори със здравословния си проблем.

Красен Кралев заедно с малкия Божидар и заслужилите кикбоксьори и треньори

„Божидар тренира при нас почти две години и напредва с всеки изминал ден. Вече контактува с останалите деца, усмихва се, включва се в заниманията с огромно желание и създава все повече приятелства. Майка му е страшно доволна от напредъка, който той бележи. Споделяла ни е, че го е водила при психолози и различни специалисти както у нас, така и в Италия, но от нищо друго детето не се повлиявало толкова добре. Ще продължим да се занимаваме с него и сме сигурни, че Божидар ще продължи развитието си. Министър Красен Кралев беше възхитен от него и много се зарадва на подаръка, който получи от детето. Божидар му подари своите първи ръкавици, а на свой ред министърът го изненада с чисто нови такива и специална значка на ММС”, каза пред „Вяра” Кирил Чакъров.
Чакъров и треньорът в дупнишкия клуб Красимир Сулев подариха икона на св. Архангел Михаил на Красен Кралев, тъй като посещението им беше точно в деня на светеца.
Министърът на младежта и спорта публикува снимки и разказа за успехите на изявените кикбоксьори и треньорите им в официалния си профил във фейсбук. Красен Кралев не пропуска да отбележи и за срещата си с малкия Божидар от Дупница.

Кирил Чакъров (вляво) и треньорът Красимир Сулев подариха на Кралев икона на св. Архангел Михаил.

„За мен бе удоволствие да наградя с почетни плакети на ММС медалистите от Световното първенство по кикбокс в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. На шампионата в Сараево (Босна и Херцеговина) националите ни спечелиха 4 медала – 2 сребърни и 2 бронзови. Световни вицешампиони в стил лоу кик станаха Доброслав Радев (кат. до 71 кг) и Димитър Пенчев (кат. до 67кг). В стил лайт контакт Василена Йорданова завоюва бронзовото отличие при 50-килограмовите, а Теодор Христов (кат. до 75 кг) добави още един бронз в стил К1. В Световното първенство взеха участие общо 754-ма състезатели от 58 държави, като в отделните дисциплини и категории участваха по над 20 кикбоксьори. Председателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов заяви, че е изключително доволен от представянето на състезателите. Той подчерта, че отборът е съставен от много млади бойци, които участват за първи път при мъжете и жените. Димов сподели още, че успехите на нашите кикбоксьори са забележителни и че конфедерациятa ще положи големи усилия, за да продължи тяхното развитие. Специален гост на срещата беше 8-годишният Божидар Джермански от Дупница. Божидар страда от аутизъм, но именно чрез спорт се опитва да преодолее тази диагноза. Вече 2 години той тренира кикбокс в родния си град. Запознах Божидар с част от своята работа и му подарих ръкавици, с които да практикува любимия си спорт. Малкият състезател ме покани на галавечер по кикбокс в Дупница, която ще се проведе на 30 ноември и ми подари първите си ръкавици. Почетни плакети връчих още на националния селекционер Станислав Бахчеванов и на треньорите Камен Пенчев, Кирил Чакъров и Калин Мирчев”, разказа в социалната мрежа министър Кралев.
Междувременно продължава усилената подготовка за галавечерта по кикбокс и от СК „Патриот” обещават истинско зрелище за публиката на 30 ноември. „Pro Fight 17” ще предложи на зрителите в дупнишката Спортна зала 10 интригуващи двубоя, като в 6 от тях ще има и международно участие. Първите две издания на атрактивната надпревара привлякоха по 2000 души, като имаше разочаровани дупничани, които не успяха да се сдобият с билети навреме. Талоните за вход за грандиозното шоу вече са в продажба. Те струват 15 лева и могат да бъдат закупени от касата на Спортната зала.