Доброволци залесяват землището на кюстендилско село с 1200 фиданки

Тони Колев
  • Гражданската инициатива е на Слави Кашкин

Гражданска инициатива по залесяване ще се състои в неделя в землището на кюстендилското село Драговищица, съобщи Тони Колев – директор на териториално поделение “ДГС Кюстендил”. Ще бъде направено залесяване с широколистни фиданки, около 1200 броя, от служители на стопанството, доброволци и ученици.
Инициативата е на кюстендилеца Слави Кашкин. “Отправил съм покана към всички да се включат в едно събитие, с което ще подадем ръка на природата”, каза инициаторът. Той допълни, че в акцията ще участват и ученици от три кюстендилски училища.
Теренът, на който ще бъдат засадени дръвчетата, е полупланински, уточниха организаторите. Всеки доброволец ще трябва да носи със себе си и вода, за да полее дръвчето си. Ще има и организиран транспорт, но е предвиден и пеши преход за участниците в инициативата.
“Надявам се и вярвам, че ще се включат доста доброволци, които обичат природата и искат да оставят едно дърво след себе си”, допълни Слави Кашкин.
“Необходимо е да бъдем отворени към подобни инициативи не само в Седмицата на гората, а през цялата година”, каза директорът на териториално поделение “ДГС Кюстендил” Тони Колев.