Благоевградчани разгледаха машини и екипировка на военно изложение

Ден на отворените врати с показ на военна техника се проведе в района на Бригадното командване в Благоевград, предава БТА.
Поводът е предстоящият празник на Сухопътните войски, който се отбелязва на 19 ноември. Деца от Благоевград и околните градове разгледаха изложените машини и екипировка.
“Интересът на децата е насочен към това да видят отвътре какво е чувството да се намираш в техниката, с която разполагаме”, каза пред журналисти подполковник Кирил Спаневиков.

Той отбеляза, че се наблюдава ръст в желанието на младежите да научат за военните. Все по-често получават въпроси, които определи като привлекателни и позитивни. С тях младежите се интересуват по какъв начин могат да изградят военна кариера и какъв е пътят за влизане в Българската армия.
В рамките на няколко часа вратите на поделението в Благоевград бяха отворени за посетители. Идеята е хората да се запознаят по-подробно с работата на военнослужещите и обществото да научи, че те не изпълняват само военни операции. Военните помагат и при бедствия, а като пример подполковник Спаневиков посочи последния голям пожар в Рила планина, пламнал в края на месец октомври, в гасенето на който участваха и военни.