„Вихрен” победи „Перун” с 3:2

Оспорван мач сътвориха отборите на „Вихрен” (Сандански) и „Перун” (Кресна) в 15-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига Гостите заиграха затворено отзад и разчитаха напред само на контраатаки. Така в 5-ата минута след центриране отляво в наказателното поле на домакините и Благовест Ангелов се оказа най-съобразителен и с глава изпрати топката в мрежата на вратаря Симеон Симеонов и откри резултата за 0:1. След това попадение футболистите на домакините притиснаха противника и заиграха в неговата половина. В 34-тата минута главният съдия Николай Ангелов показа втори жълт и червен картон на Асен Крушовски за нарушение срещу Вальо Георгиев и така отборът на гостите остана с човек по-малко на терена. До края на първото полувреме непростими пропуски за отбора на „Вихрен” направиха Методи Костов и Александър Якимов.
През второто полувреме футболистите на домакините надиграха тотално по всички линии отбора на „Перун”. В 46-ата минута влезлият в игра Милен Златков проби отляво, навлезе в наказателното поле на гостите и с шут в далечния ъгъл на стража им Атанас Тъпагьозов изравни за 1:1. Атаките се редяха една след друга, но до нов гол не се стигаше. 74-тата минута Атанас Чепилов центрира от фаул високо в наказателното поле на „Перун” и там Методи Костов с глава изпрати топката в мрежата за 2:1. Четири минути по-късно след центриране на Милен Златков в наказателното поле на гостите и там с глава Даниел Златков направи резултата 3:1. В самия край на срещата Венцислав Маламов от около 30 метра насочи високо топката в наказателното поле на домакините, излезлият напред вратар Симеон Симеонов направи няколко крачки, улови кълбото, но падна зад голлинията с него и главният съдия Николай Ангелов посочи центъра за 3:2.
С тази победа отборът на „Вихрен” се доближи само на една точка разлика зад временния водач „Миньор” (Перник). Загубата на „Перун” утежни още повече положението на отбора, който се намира на последно място със спечелени само 7 точки.
След мача наставникът на „Перун” Кресна Атанас Николов даде добра оценка за играта на момчетата, на които бе гласувал доверие в този мач, като не пропусна да заяви, че двубоят е игран с човек по-малко на терена, отстранен още през първото полувреме.
”Вихрен”: Симеонов, Калчев, Ат.Димитров, Пейчев, В.Георгиев, Д.Златков, Чалъков, Н.Георгиев, Якимов, Костов, Чепилов /М.Златков, Ив.Лазаров/