За поредна година доброволци се обединяват в благотворителната кампания за Коледа – “Бъди човек- Кюстендил”

  • Младите хора искат да направят празниците по-светли и по-радостни за пенсионери в нужда, имат нужда от подкрепа в транспортирането на продуктите

 

От 2012 г. насам всяка Коледа и всеки Великден доброволците от “Бъди човек – гр. Кюстендил” се стремят да направят празниците по-светли и по-радостни за най-нуждаещите се пенсионери от околните села и града.

Коледната им инициатива започва отново с набиране на хранителни продукти от първа необходимост. Всеки, който желае, може да се включи, като закупи и предаде ориз, боб, леща, олио, брашно, захар, макарони/фиде, консерви – най-полезни са различни видове ястия, месо и т.н., нещо сладко по избор – нека да е по-меко, например руло, шоколад, локум, вафли (не се препоръчват бисквити).

След това организатори и доброволци разпределят събраните дарения и ги разнасят лично по домовете на хората, по списъци от БЧК, кметове на села и „Социални грижи”.

Последния път, за Великден, успяват да зарадват над 1000 семейства. Всички тези хора ги очакват с нетърпение и сега, защото получават не само пълна торба, но искрено внимание, грижа и топлота.

Приемат се също ваучери за храна, с които да бъдат закупени малотрайни продукти като сирене, кашкавал и месо, информират организаторите от “Бъди човек – гр. Кюстендил”.

Мисията стартира в края на миналата седмица и ще продължи до 5 декември 2019 г. включително, но е важно да се запишеш в мисията до 20 ноември, за да могат организаторите да се ориентират колко пакета ще се съберат този път.

За поредна година всеки, който има желание, може да се включи чрез платформата Time Heroes, като се свърже с пунктовете в София или Кюстендил и донесе продукти, фигуриращи в списъка. Също така организаторите се надяват и на подкрепа в транспортирането на продуктите. Дните за разнасяне на събраните продукти са: 14-15.12. и 21-22.12. т.г.

линк към Time Heroes – https://timeheroes.org/…/podari-koledna-vecherya-na-pension…

– пунктове – Банишора (Мария Стефанова), Център (Ива Крумова), Манастирски ливади (Ангела Николова), гр. Кюстендил (Г. Е. Костадинов).

Манастирски ливади – изток

– сградата “Санара прима” на ъгъла на ул. “Тодор Каблешков” и ул. “Боянски водопад”

– понеделник и сряда – от 18,30 до 21,00 ч.

– с предварително обаждане на 089 863 9747 – Ангела Николова

Банишора

– ул. “Шумен” №11, вх. Б

– вторник – от 13,00 до 20,00 ч.

– сряда – 09,00 до 15,00 ч.

– с предварително обаждане на 089 577 5435 – Мария Стефанова

Център

– ул. “Петър Парчевич” №54

– сряда – от 18,45 до 20,30 ч.

– с предварително обаждане на 089 486 5055 – Ива Георгиева

Еконт офис “Кюстендил Авангард”

Получател: Георги Костадинов

Телефон: 088 254 3443

За лично предаване в Кюстендил хората да търсят Георги Костадинов на горния телефон, за да се уговорят за удобно време и място.

За допълнителни въпроси и информация пишете на iva.georgieva.1992@abv.bg през фейбсук страницата “Бъди човек – гр. Кюстендил” или на телефона 089 939 9991 – Яна Теодосиева.