Дежурен прокурор при Софийската районна прокуратура задържа извършител на кражба на парична сума в размер около 140 000 лв., съобщават от прокуратурата.

Под ръководството и надзора на прокуратурата е образувано и се води досъдебно производство за това, че на 14.11.2019 г., около 12,10 часа, в гр. София, на ул. „Хан Пресиян“, чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил Ауди А6 с македонска регистрация, от лек автомобил Субару е отнета чужда движима вещ – сумата от 120 000 лв. и 10 000 евро, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да бъде присвоена, като кражбата е в големи размери.

Парите били съхранявани в банков трезор, откъдето пострадалият собственик на колата ги взел малко по-рано същия ден. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е С. Николов, на 41 години, осъждан и преди за кражба. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като в понеделник ще се разглежда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“./dariknews.bg