Hyundai има конкурент на Ranger

Hyundai действително ще пусне на пазара пикап – вероятно с тръбна рама и V6-мотор. Нека не се радваме предварително – има и проблем.

Hyundai действително ще пусне пикап, който може би ще се казва Santa Cruz! Уловката? Автомобилът няма да се предлага в Европа. Първоначално Santa Cruz ще се продава само в Щатите. От корейската марка съобщиха, че автомобилът ще се произвежда в Алабама и от 2021 г. ще се продава в САЩ.

Относно платформата и моторизацията има два възможни варианта. Или Santa Cruz ще е базирана на Tucson и ще използват топмоторизацията му – 2-литров турбодизелов двигател със 185 к.с. и 400 Нм максимален въртящ момент. Възможно е и от Hyundai да направят автомобила  по-консервативен. Според слуховете пикапът ще е с тръбна рама – така ще могат да се правят различни варианти на каросерията и Santa Cruz да се предлага с единична или двойна кабина. За задвижването би могъл да отговаря 3,3-литровият V6-бензинов двигател от Genesis G70. В лимузината той генерира 370 к.с. и 520 Нм. Не зависимо от базата, пикапът на Hyundai ще бъде с двойно задвижване – най-малкото опционално.

Kia може би ще пусне пикап

Освен това има слухове, че от Kia ще си поделят развойните разходи с  Hyundai. Така и Kia може да пусне пикап на пазара./autobild.bg