Военен паметник, в памет на загиналите във войните за национално обединение, осветен в с. Махалата

С тържествена церемония и с военни почести бе открит войнишки паметник за увековечаване на подвига и паметта на участниците и геройски загиналите в Балканската и Първата и Втората световна война. В тържествената церемония в с. Махалата, община Струмяни, взеха участие военнослужещи от военно формирование 26 400 от град Благоевград, както и духов оркестър от град Сандански.

Паметникът бе осветен от свещенослужители и бе открит от кмета на Струмяни Емил Илиев и от Костадин Стоянов – председател на инициативния комитет, осъществил патриотичната инициатива. Идеята за създаване и откриване на военния паметник е на местен инициативен комитет от село Махалата, който със съвместни усилия и упорития труд на гражданите и съдействието на Общинска администрация-Струмяни, както и на наследниците на загиналите и участниците в Балканската и двете световни войни, успя да реализира инициативата и да я доведе до успешен край.


От Емил Илиев почетни благодарствени грамоти получиха: Костадин Стоянов, Кирил Александров, Васил Малинов, Георги Панталеев, Георги Николов, Асен Стоянов, Георги Александров, Никола Стойков, Илия Подгорски, Ботьо Вангелов, Борислав Асенов.
Събитието уважиха кметове и кметски наместници, общински съветници, представители на Общинска администрация-Струмяни, пенсионерските клубове в общината, образователни институции, граждани и журналисти.