Община Струмяни получи първа награда за интерактивна карта в категория „История и култура”

Призът е от участие в Национален конкурс за карти под надслов „Истории, проекти и мечти върху карта“, категория „История и култура”.
Конференция, посветена на географските информационни системи, събра на едно място представители на Европейския сателитен център, Европейската асоциация на спешните повиквания (112), Министерството на околната среда и водите, Министерството на вътрешните работи и редица експерти в сферата на ГИС. Всички те обсъдиха как посредством геопространствени технологии можем да се справяме по-ефективно с предизвикателствата, пред които се изправяме, в сфери като управление при извънредни ситуации, околна среда, сигурност, инфраструктура и много други.
По този повод бе организиран и Национален конкурс за карти под надслов „Истории, проекти и мечти върху карта“. Почетното жури на конкурса бе в състав: полковник инж. Иван Инковски, началник на Военно-географската служба, проф. д-р инж. Теменужка Бандрова – заместник-председател на Международната картографска асоциация, полковник инж. Георги Гладков и др.
Наградата бе връчена на Стоян Петков – директор на дирекция СИТАОН в община Струмяни, който създаде интерактивната карта и я внедри в официалния сайт на община Струмяни.