Лекари от клиниката в Майнц: Малката Стефи от Кюстендил е добре след две операции на очите

Усмихнатата малка Стефи 
  • Прегледите в немската очна клиника са на 3 месеца, като всеки един струва 9000 евро

 

Задължителният контролен преглед на малката Стефи от Кюстендил направиха преди дни лекарите в клиниката в немския град Майнц. На малкото момиченце бяха извършени две операции на очите. Обнадеждени от резултатите, нейните родители споделиха с благодетелите на Стефи добри новини от лекарите.

“Здравейте! Тази усмивка е за Вас, хора с огромни сърца! Благодарение на Вас Стефи днес е добре! Прегледът мина добре, лекарите казаха, че няма нищо притеснително! Това е страхотно, въпреки че нейното заболяване няма как да бъде излекувано на 100% поне на този етап, но вярваме, че бъдещето ще донесе лек и за глаукома!”, пише на страницата “Да помогнем на Стефи”.

Прегледите са задължителни в Майнц и се правят на всеки 3 месеца. Стефи все още разполага със средства в Helpkarma за един контролен преглед, както и в дарителската сметка, която ще бъде публикувана, и балансът, когато семейството се завърне в България.

“Както знаете, контролните прегледи в Майнц се осъществяват с пълна упойка и престой от минимум 3 дни. Една контрола струва

9000 евро без пътни такси. Ако се наложи, приятели, пак ще се обърнем към Вас за помощ, защото знаем, че няма да оставите Стефи по средата на пътя й към здравето. Благодарение на Вас тя расте нормално и щастливо. Бъдете благословени, дарители!”, допълват близките на малката Стефи.

Ще припомним, че преди близо година и половина на Стефания й поставят страшната диагноза – конгенитална глаукома. Очното налягане на Стефи е било 40 mmHg при допустимо 10-21 mmHg. Въпреки лечението и няколко операции очното налягане е било високо, което уврежда нерв и води до слепота. Лекарите в България не давали надежда с обяснението, че глаукомата не се лекува. Единствено в чужбина лечение има и след много благотворителни прояви семейството на Стефи събра средства и замина в Германия.

През декември 2018 г. малката пациентка претърпя операция на дясното око, а през април т.г. лекарите извършиха операция и на лявото око. Интервенцията бе извършена от специалисти в болница в град Майнц, Германия, и поне на този етап всички новини от възстановителния процес на Стефи са добри.