Кюстендилката Ани Ковачева сред шестимата финалисти в състезание по речи и дебати на английски език

  • Ученичката на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ с първо място в категория „Оригинална оратория”

 

Ани Ковачева, ученичка от 10-и „г“ клас на Природоматематическа гимназия “Проф. Емануил Иванов”-Кюстендил, взе участие в състезание по речи и дебати на английски език. Надпреварата е организирана от фондация БЕСТ (Български турнири по английска реч и дебати). Представянето й бе повече от отлично и тя се класира сред шестимата финалисти и взе първо място в категория „Оригинална оратория”. Речта, с която се представи кюстендилското момиче на състезанието, бе “Функционалната неграмотност сред младите хора”.

Учениците се състезават в следните 5 дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматичен дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия.

Основана през 2013 година, Фондация БЕСТ предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. БЕСТ си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България. Предоставя възможност за участие в състезания по английска реч и дебати както в България, така и международно.