„Марек Юнион-Ивкони” разби „Дунав” (Русе)

Дупничани имаха поводи за радост след категоричната си победа.

„Марек Юнион-Ивкони” разби „Дунав” с 3:0 (25:17, 25:17, 25:19) гейма в двубой от седмия кръг на Суперлигата, игран в дупнишката Спортна зала.
Момчетата на наставника Виктор Карагьозов бяха пълни господари на игрището и в трите части и не оставиха абсолютно никакво съмнение в превъзходството си над съперника.
Дупничани започнаха ударно срещата и запазиха голямата си преднина до края на първия гейм. Началото на втората част бе по-равностойно, като русенци дори натрупаха лека преднина. Домакините обаче набързо настигнаха съперника си, като в тези моменти с добри изяви се отличиха Борислав Апостолов и Златан Йорданов. Така марекчани спечелиха и втория гейм с 25:17. Третият гейм мина изцяло под диктовката на дупнишкия клуб, който се поздрави с нова чиста победа.
След успеха „Марек Юнион-Ивкони” се изкачи до 5-о място в класирането с 12 точки (4 победи и 3 загуби), докато „Дунав” са 6-и с актив от 11 пункта.
В следващия кръг дупничани гостуват на „Пирин” (Разлог) в дербито на Югозапада. Срещата в зала „Септември” ще се проведе на 29 ноември, петък, от 18 часа.